Blog Directory & Search engine

My blog entries in full quotes, RSS 2.0
Dresanala II: Baladewa-x
Nizam Zakaria's  Fotopages
Project Petaling Street
Photoblogs.org
View My Profile


e-mail


zire 71 photo
Zire 71 Photo of the day!

wArchives:


-- HOME --

 

 

wThursday, February 08, 2007



SINGAPORE - CITY - 1

Image Hosted by ImageShack.us
A photo taken by an architect friend who likes to look at buildings like this (Singapore National Library)

SINGAPORE - CITY - 2

Image Hosted by ImageShack.us
Singapore National Library

SINGAPORE - CITY - 3

Image Hosted by ImageShack.us
Johan at VIVOCity wading pool

SINGAPORE - CITY - 4

Image Hosted by ImageShack.us
I like this picture taken by him... We were waiting for a bus to take us to Marina Square

Here's an excerpt of Episode 5, ADAM - Kelab Lelaki Terluka:

--snip

01 - INT. – BACKGROUND KOSONG – DALAM BILIK ATAU KIOSK

TALKING HEADS

(Nota buat pengarah: scene ini dilakukan macam interview rancangan realiti. GADIS 1 – 4 akan memandang terus ke kamera. Kalau boleh, buat GADIS 3 ni, pakai tudung serba hitam. Pakai celak hitam dan isap rokok masa diinterview katanya, boleh? Mereka diinterview satu persatu.)

GADIS 1
Azli tu memang kacak lah... I suka, tapi...

GADIS 2
Tapi dia tu lain macam lah... Saiko! Dia beritahu aku yang aku tak boleh—

GADIS 3
Tak boleh banyak bercakap bila berbual dengan dia. Dia kata dia lebih suka gadis yang pendiam. Dia pantang dengar perempuan membebel dan meleter...

GADIS 4
Saya rasa dia ni cerewet. Dia kata lain kali kalau nak keluar dengan dia, saya kena pakai tudung

GADIS 1
I cakap lah, hello Azli... Kalau I nak bertudung pun, I akan pakai tudung di atas kesedaran I sendiri, bukan sebab you suruh I pakai!

GADIS 2
Dia tegur aku sebab aku kata aku tak pandai masak...

GADIS 4
Dia kata tempat seorang perempuan adalah di dapur... Yang penting, perempuan pilihannya kena pandai masak! Tak belajar tinggi-tinggi pun tak apa.

GADIS 3
Eh, I ni lulusan undang-undang dari UIA tau!

GADIS 1
I ada ijazah dalam bidang Ekonomi dari U. M... University of Miami

GADIS 4
Saya mempunyai ijazah perubatan dari Imperial College, London.

GADIS 2
Saya belajar takdelah tinggi takat mana pun… Tapi bapak saya ada kilang belacan paling besar kat Malaysia ni!

GADIS 3
Saya rasa lah, dan ini adalah spekulasi saya... Dia nak kan seorang calon isteri yang macam perempuan kampung yang hanya wujud 30 tahun yang lepas atau wujud dalam dunia fantasi yang rekaannya sendiri yang hanya wujud di dalam kepala dia!

GADIS 4
Manalah perempuan macam tu wujud lagi. Ada ke? Perempuan sekarang dah maju lah, ada yang dah jadi menteri dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat yang besar-besar...

GADIS 1
Dia kata kat saya... Mana-mana perempuan yang berkahwin dengan dia nanti perlu berhenti kerja untuk kemas-kemas rumah dan jaga anak-anak.

GADIS 3
Berhenti kerja?

GADIS 2
(Menggeleng)

GADIS 4
Hello, saya pakar pediatrik tau! (Roll her eyes) Dia tu ada diploma jer. Tolonglah!

GADIS 2
Azli ni... Kalau dia tak ubah perangai dia, sampai ke tua tak akan dapat calon isteri yang dia nak...

GADIS 1
Dia tu memilih sangat.

GADIS 3
Memilih tu tak salah... Tapi kriteria yang digunakan untuk memilih tu tak masuk akal langsung!

SMASH CUT TO:

02 – INT – RESTORAN – MALAM

Azli dan Gadis dua sedang makan di restoran. Di dalam restoran sama dalam Ep. 1

GADIS 2
Eh, tak masuk akal langsung lah!

AZLI
Tak masuk akal apa pulak ni?

GADIS 2
Kau nak aku belajar masak asam pedas macam mak kau lah, kau kata kalau perempuan tak pandai masak bukan perempuan namanya lah! Eh, apahal ni beb? Dah lah. Malas aku nak layan lelaki chauvanis macam kau ni!

Gadis 2 dengan marah bergegas meninggalkan Azli keseorangan di meja makan.

Pelayan gedik yang dapat kita lihat dalam Ep. 1 datang melenggang menemui Azli.

PELAYAN
Kalau dia tak nak kat awak... Saya ada tau! Saya tak kisah kalau kena berhenti kerja, masak-masak, kemas rumah dan layan awak kat rumah... Saya serius ni!

Azli geli mendengar kata-kata pelayan gedik ini, lalu terus dia minta...

AZLI
(Dengan tegas tapi over) Bil! Cepat Bil!

CUT TO:

Labels: ,



posted by Nizam Zakaria at 1:17 PM |