Blog Directory & Search engine

My blog entries in full quotes, RSS 2.0
Dresanala II: Baladewa-x
Nizam Zakaria's  Fotopages
Project Petaling Street
Photoblogs.org
View My Profile


e-mail


zire 71 photo
Zire 71 Photo of the day!

wArchives:


-- HOME --

 

 

wWednesday, January 10, 2007With the kids at Genting - 1

Image Hosted by ImageShack.us
She's into fries

With the kids at Genting - 2

Image Hosted by ImageShack.us

With the kids at Genting - 3

Image Hosted by ImageShack.us

With the kids at Genting - 4

Image Hosted by ImageShack.us
I think I was asking Johan to sit next to me...

I'm at home, recovering. I better not get use to this. It's to comfy.

A producer SMSed me last night for synopses that I had promised him. I kept on telling him I'll hand him the synopses once I have the time to sit down and write. The thing is, I do have the time but I am too damn lazy to write. Okay, I will make a point to write the synopses today. He better stick with the idea that the cat in my story is a tranny and she can talk. And I want Fazura to act in the leading role.

--

Soseh-Soseh: Trend buat filem keluar novel (RAP - Harian Metro)

KEBELAKANGAN ini seperti sudah menjadi kelaziman apabila setiap kali filem dihasilkan, novelnya turut diterbitkan. Secara tidak langsung ia bagi membolehkan peminat mengikuti terlebih dulu jalan cerita filem yang diterbitkan itu.

Antara filem yang pernah hasilkan dalam bentuk novel selepas ia disiapkan seperti Sembilu, Main-Main Cinta, Cicak-Man dan terbaru Susuk arahan Amir Muhammad.

Novel Susuk yang tulis Nizam Zakaria itu dikategorikan sebagai fiksyen berkonsepkan misteri. Kalau dinilai daripada novelnya yang sudah pun SS membacanya, cerita Susuk memang menarik.

Sekiranya filem Susuk dapat digarap sebaik jalan ceritanya dalam novel, tidak mustahil ia muncul ‘filem pecah panggung’ dan mengulangi sejarah filem Cicak-Man.

Bagaimanapun baru-baru ini, sewaktu teman SS berbincang dengan pelakon utama filem Susuk iaitu Diana Rafar dia menjelaskan jalan cerita filem itu sudah diubah sedikit berbanding novelnya.


Perkara itu dilakukan jelas Diana dengan harapan peminat tidak terlalu membandingkan apa yang ditulis dalam novel dengan gambaran di dalam layar.

Katanya sekiranya pengarah mahu menggambarkan keadaan sebenar apa yang ditulis dalam novel ia memerlukan belanja besar ibarat produksi filem Hollywood.

Apapun pengarahnya Amir tidak mengetepikan beberapa babak menarik yang menjadi inti kepada jalan cerita filem Susuk.

Penggambaran filem Susuk sudah pun selesai akhir Disember lalu dan kini ia sedang menjalani proses memasukkan kesan khas bagi membolehkan kejadian misteri yang digambarkan seperti apa yang tertulis dalam novel nampak hidup di depan layar.

SS sendiri tidak sabar untuk menyaksikan filem itu yang dikatakan akan mula ditayangkan kepada umum pada pertengahan Februari ini.


posted by Nizam Zakaria at 9:18 AM |